Розгоній Наталія Михайлівна

 

Асистент кафедри сценічного мистецтва і хореографії.

 

Персональна інформаціяОсновні публікаціїДіяльністьКонтакти

Розгоній Наталія Михайлівна – народилася 19 лютого 1982р. в м.Івано-Франківську.

З 1998 р. по 2001р. навчалася в  Калуському державному училищі  культури на спеціальності «Хореографія». Навчаючись на ІІІ курсі,  розпочала трудову діяльність як артистка балету в  Гуцульському ансамблю пісні і танцю. Закінчила  заклад  з відзнакою та здобула кваліфікацію:  «Художній керівник самодіяльного ансамблю народного танцю; артист ансамблю народного танцю; викладач хореогрфії».

В 2001р. прийнята на роботу в Академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю  на посаду артистки балету.

В 2006р.  розпочала педагогічну діяльність Івано-Франківській дитячій хореографічній школі на посаді викладача хореографії.

З 2009р. солістка  Національного академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

З 2013р. випускниця Рівненського державного гуманітарного університету. Отримала базову вищу освіту за напрямом підготовки «Хореографія» та здобула кваліфікацію: «Бакалавра хореографії; балетмейстера; артиста».

З 2014р. асистент головного балетмейстра Івано-Франківського  національного  академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

В 2015р. закінчила Національний педагогічний   університет ім. М.П. Драгоманова та отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Хореографія» та здобула кваліфікацію: «Магістера хореографії;  балетмейстера, викладача народно-сценічного танцю; вчителя хореографії та художньої культури». Керівник  та наставник  магістерської роботи народний артист України, лауреат  Національної премії ім. Т.Шевченка,  академік   Академії мистецтв України,  професор, героєй України –  Вантух  Мирослав  Михайлович.

З 2019 року працює на посаді асистента кафедри театрального і хореографічного мистецтва  Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

За творчі досягнення, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва нагороджувалася  грамотами та подяками  Івано-Франківським  обласним управлінням культури.

За вагомий особистий внесок у культурно-освітній розвиток Української держави, значні трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю Указом Президента України  від 21 жовтня 2014 року  присвоєно почесне звання  «Заслужений  артист України».

 

 

Заслужена артистка України. Солістка Івано-Франківського національного академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю “ГУЦУЛІЯ”.