Фесенко Віктор Сергійович

Провідний концертмейстер

 

<strong>Персональна інформація</strong><strong>Основні публікації</strong><strong>Діяльність</strong><strong>Контакти</strong>

Фесенко Віктор Сергійович народився 29.01.1984 року в с.Перерісль Надвірнянського р-ну Івано-Франківської обл. Навчався та закінчив Івано-Франківське Державне музичне училище ім. Д.Січинського в 2004 році та Прикарпатський національний університет ім.В.Стефаника в 2008 році. Отримав диплом магістра за спеціальністю «Музичне мистецтво», здобувши кваліфікацію керівника/артиста оркестру/ансамблю народних інструментів, викладача по класу акордеона.

З 2008 року працює на посаді концертмейстера кафедри театрального мистецтва і хореографії Інституту мистецтв ПНУ ім. В.Стефаника  ( нині на посаді провідного концертмейстера кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім. В.Стефаника.)

З 2006 по 2013 рр. працював акомпаніатором та музичним керівником в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» в с.Микуличин (літня база ПНУ ім.В.Стефаника.)

З 2010 року працює на посаді акомпаніатора Зразкового хореографічного ансамблю народного танцю «Радість» Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості.

З 2015 року працює на посаді концертмейстера Народного аматорського хору «Первоцвіт» народного дому с.Микитинці.

ТЕКСТ

Фесенко В.С. є димломантом міжнародного конкурсу баяністів/акордеоністів серед інститутів мистецтв та музично-педагогічних факультетів в м.Луцьк в 2007 році. Брав участь в міжнародному конкурсі баяністів/акордеоністів «Acco Holiday» в м.Київі в 2006 році.

На протязі навчання і роботи в Інституті мистецтв був учасником інструментального ансамблю «Усмішка» під керівництвом Фейди Юрія Степановича. З ансамблем неодноразово брав участь у концертних заходах як в межах нашого університету, так і поза його межами. Представляв честь університету у складі даного колективу на міжнародних фестивалях в Польщі (м.Соколов Подляський. «Nadbuzanskie Spotkania Folklorystyczne» 29.05.-31.05. 2008 р.); в Росії (м.Сочі. Міжнар.фестиваль в середовищі української діаспори «Роде наш красний». Вересень.2007 р.). 12 квітня 2007 року в м.Москва відбулася презентація Прикарпатського національного університету в Культурному центрі України по вул. Арбат 9, де Фесенко В.С. у складі ансамблю «Усмішка» брав участь у концертній програмі.

Фесенко В.С. був неодноразово залучений до роботи у програмі Dis portal над створенням дипломів європейського зразка. Брав участь у вступних кампаніях на посаді технічного секретаря відбіркової комісії Інституту мистецтв. Щорічно акомпанує на комплексних державних іспитах зі спеціалізації у хореографів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра. Іспити відбуваються у формі концерту.

Фесенко В.С. на посаді концертмейстера разом з Народним аматорським хором «Первоцвіт» народного дому с.Микитинці (керівник – заслужений працівник культури України, професор ПНУ ім.В.Стефаника Ганна Карась) активно концертує як в межах Івано-Франківська, так і поза його межами. Серед виступів можна відзначити такі: участь у міському фестивалі патріотичної пісні, присвяченому 75-й річниці створення УПА. 14 жовтня 2017р.;  участь у міському фестивалі патріотичної пісні та з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці і Дня Захисника України. 14 жовтня 2019 р.; участь у відкритті пам’ятника відомому письменнику Степану Пушику 18вересня 2019р.; участь у хоровому фестивалі ім.А.Авдієвського у м.Київ. 28 травня 2018р.; участь в конкурсному заході «Душа народу в пісні розцвітає» в Народному домі с.Микитинці.29 жовтня 2017р.; участь у багатожанровому мистецькому фестивалі «Самоцвіти Етно-фольк» в м.Трускавець. 30 вересня 2017р.; участь в народному віче біля пам’ятника Степана Бандери з нагоди його дня народження. 1 січня 2020р.. участь у святковому міському дійстві «Розколяда»(31-го січня 2021 р.) та ін…   Виступи підкріплені грамотами та подяками.