Весняна школа НСТДУ

2-5 травня 2019 року студенти ІІІ курсу кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”

Владислав Демидюк та Марина Гайдичук

взяли участь у “Весняній школі акторської та режисерської майстерності”, яка відбулась на базі Івано-Франківського національного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка в рамках Міжнародного фестивалю мистецтв “Карпатський простір”

________________________________________________________________________________

Мета та основне завданням ШКОЛИ – підвищення акторської та режисерської майстерності, розгляд сучасних тенденцій розвитку європейського театрального мистецтва (документальний театр); оволодіння актуальними методами та практиками документального театру.

У ПРОГРАМІ НАВЧАННЯ:
• документальний театр як метод вивчення реальності: теми, герої, форми;
• практична робота зі створення ескізів за завданням тренерів;
• перегляд та обговорення вистав театральної панелі ІV Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір», зустрічі з режисерами, акторами, керівниками зарубіжних колективів;
• майстер-клас Дена Гуменного та Антона Романова «Я – документ та пост документальний театр»;
• майстер-клас Тамари Трунової «Робота над текстом»:
• обмін досвідом між учасниками та спікерами школи;
• багато цікавого СПІЛКУвання!

Окрім інтенсивного навчання з тренерами школи, на учасників чекали майстер-класи від міжнародних фахівців – чеського режисера Бржетіслава Рихліка та білоруського актора та перформера Ігоря Шугалеєва.

Бржетіслав Рихлік (Чехія) – кіно- і театральний режисер, актор. Як режисер працює в чеських і словацьких театрах. Нині співпрацює з театром «Гуска на мотузці», викладає в Майстерні режисури та драматургії Академії музичних мистецтв ім. Яначека. Має досвід роботи на телебаченні Чехії як драматург, продюсер та режисер. Зняв понад 300 документальних фільмів, отримавши за деякі з них чеські та міжнародні нагороди.

Ігор Шугалеєв (Білорусь) – актор та перформер. Здобуваючи акторську освіту в Білоруській державній академії мистецтв, захопився перформативним мистецтвом та фізичним театром. Додатково опановував контемпорарі-денс, партерінг та композицію сучасного танцю. У 2011 році був прийнятий у трупу театру танцю «Каракулі», що працює в сфері сучасного танцю та перформансу. У 2015-2018 рр. був учасником щорічної International Theatre Academy in Munich.

 

Дякуємо!

Богдану Струтинському, Стасу Жиркову, Ростиславу Держипільському, Тамарі Труновій (експертна група НСТДУ) та Ользі Байбак (контактна особа) за надану можливість знову стати учасниками проекту і отримати задоволення від цікавого СПІЛКУвання!

Владиславу Демидюку і Марині Гайдичук бажаємо, щоб набутий досвід і цікаві знайомства стали невід’ємною частиною вашого професійного творчого зростання!