ІХ Міжнародний фестиваль народного танцю «Sudmaliņas» Латвія ансамбль танцю “ДИВОЦВІТ”

З 9 по 14 липня 2019 року  ансамбль танцю «Дивоцвіт» (керівник ст..викладач кафедри сценічного мистецтва і хореографії Юрій Скобель) Навчально-наукового інституту мистецтв взяв участь у ІХ Міжнародному фестивалі народного танцю «Sudmaliņas» який був організований Національним центром культури Латвії.

Сам фестиваль має на меті зібрати танцюристів з Латвії та різних країн світу, які б творчо досліджували, пізнавали та успадкували традиції народного танцю.

Протягом шести днів в в Ризі, Кулдізі, Сигулді і Лієпаї 500 танцюристів з одинадцяти країн.світу (Латвія, Естонія, Індія, Індонезія, Кіпр, Іспанія, Чілі, Болгарія, Сербія, Польща,) презентували своє традиційне танцювальне мистецтво на відкритих майданчиках,  у парках та скверах.

Насичена програма «Sudmaliņas» була доповнена конкурсом для танцювальних колективів. Загалом 14 ансамблів з 11 країн світу  боролися за призові місця з грошовим фондом на загальну суму 4000 євро. Міжнародне журі вирішило віддати 2 друге місце ансамблю Дивоцвіт. За словами голови журі Ріти Спальви танцювальний ансамбль з України зачарував глядацьку аудиторію неповторним колоритом гуцульських танців, високим професіоналізмом та культурою виконання, що в свою чергу гармонійно  доповнювали традиційні костюми та музика.