Вітаємо студентку-акторку ІІ курсу Ольгу Стрельбіцьку з перемогою у Всеукраїнському конкурсі молодих акторів імені Івана Франка (м. Київ)

21-22 травня 2024 року у  затишному і атмосферному приміщенні Будинку актора відбувся Всеукраїнський конкурс молодих акторів імені Івана Франка. 
4 студенткам кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іванні Арсенич, Ользі Стрельбіцькій, Марії Мельник, Лідії Гук випала можливість (були обрані за відеороботами) відвідати Київ, взяти участь у конкурсі та поборотись за лауреатство.
Розпочався захід із виступу керівниці напрямку зовнішніх комунікацій НСТДУ Ольги Байбак. Вона передала вітання від Голови спілки Богдана Струтинського, який подякував актор(к)ам і студент(к)ам за цікавість до Конкурсу, зауважив про важливість для професійного розвитку брати участь у конкурсах, фестивалях та подібних заходах, побажав успіхів та перемог: “Ми багато приділяємо уваги різноманітним проєктам, але конкурси є завжди в пріоритеті, бо вони утворюють живу тканину в українському театрі і завжди спонукають акторів перебувати в пошуці”.
Оцінювало роботи учасників журі у складі п’яти осіб – директорки кастингу Алли Самойленко, режисера Давида Петросяна, акторів/ок Олени Хохлаткіної, Анастасії Карпенко і Григорія Бакланова.
Після жеребкування, відбувся ІІ, а наступного дня ІІІ тур, де учасники/ці презентували цікаву й різножанрову класичну та сучасну прозу або поезію. 
Окрім того, в рамках проведення конкурсу в учасників була можливість відвідати цікаву екскурсію в Музеї імені Марії Заньковецької та переглянули виставу-легенду “Сталкери” в Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра.
Цікавою практикою для конкурсантів стала можливість послухати коментарі від журі. Вони дякували за участь і старання, а також дали зауваження і поради на майбутнє, щоб виступи були точнішими в подачі зі сцени, досконалішими щодо вимови, зрозумілішими по сенсу.
Журі уважно переглянуло виступи і, після обговорення, вибрало переможців.
1 премію
серед юніорів виборола студентка ІІ курсу спеціальності 026 “Сценічне мистецтво”
Керівниця конкурсантки, викладачка сценічної мови – доц. Надія Кукуруза
Пластичне рішення – Дмитро Лека
Вітаємо переможницю!!!
👏👏👏
Успіхів і натхнення!!!

Відеозвіт (ІІ тур)

Відеозвіт (ІІІ тур)

Фотозвіт (ІІІ тур) 

ЗМІ про Лауреатку