Знайомство з керівником першого курсу акторів 2024 року вступу!

ДАВНО ХОТІЛИ РОЗПОВІСТИ ВАМ…

хто ж навчатиме наших майбутніх першокурсників усім тонкощам професії. І це провідний актор Івано-Франківського націонаьного академічного драматичного театру імені Івана-Франка, режисер-постановник численних вистав, актор кіно – заслужений діяч мистецтв України – Андрій Кирильчук.

Андрій Кирильчук не просто неймовірний майстер перевтілень і ювелір тонких сценічних форм. Він справжній фахівець по роботі з молоддю, що простежувалося у багатьох його виставах. А ще Андрій Володимирович – автор пластичного рішення та постановник боїв у багатьох виставах. В кіно ви могли бачити Андрія Кирильчука, зокрема і в стрічці «Памфір», яка так гучно пролунала в останні роки.
З нетерпінням чекаємо початку роботи майстра зі своїм курсом.
Нагадуємо, що в електронних кабінетах вступника триває реєстрація на творчий конкурс (дати для претендентів на контрактну форму)

Вітаємо випускників 2024 року!

✨ За результатами щорічного конкурсу на заміщення вакантних посад в Івано-Франківському національному академічному драматичному театру імені Івано-Франка переможцями конкурсу на посаду артиста драми ІІ категорії було обрано Владислава Гродзіцького та Валентину Іваніцьку.
❤️ Вітаємо!
Бажаємо натхненності на сцені, захоплюючих ролей
і незабутніх вражень від кожної вистави!

🖇 З результатами заміщення інших вакантних посад можна ознайомитись за посиланням

Майстерклас від викладачів кафедри для студентів Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського в рамках проведення Літнього табору від НСТДУ.

26 червня -1 липня тривав Літній акторський табір від Національної спілки театральних діячів України. Спілка ініціювала тиждень тренажів для студентів акторів і режисерів драматичного і театру ляльок Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського. А саме першо- і другокурсників, які змушені другий рік навчатися онлайн.
🎤Голова Спілки Богдан Струтинський відмітив важливість і необхідність проєкту: “Ідея цього табору народилася швидко і легко. Так само легко ми знайшли підтримку у друзів з Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. З цим університетом та його Навчально-науковим Інститутом мистецтв Спілка проводила спільні заходи і завжди знаходила підтримку. Сподіваюся, що ініціатива НСДТУ, яка об’єднала три мистецькі навчальні заклади з Києва, Харкова та Івано-Франківська, переросте в потужний проєкт з обмінів між цими вишами. Наші діти заслуговують бути почутими, отримати хорошу освіту і мати омріяну професію”.🌟
Проєкт підтримав ректор Прикарпатського національного університету імені Василя СтефаникаІгор Цепенда. Університет приймає школу, надавши затишне житло і зручне приміщення для тренажів. 🙌
3 день табору стартував з майстеркласу актриси Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, доцентки кафедри сценічного мистецтва Надії Левченко. Почали з медитації на зосередження, увагу і витримку. Потім були вправи на координацію, переключення внутрішнього стану, на колективне звучання голосу. Тренаж оснований на школі Єжи Гротовського.
5 день табору розпочався з роботи над сценічною мовою. Заняття проводила завідувачка кафедри сценічного мистецтва і хореографії, доцентка Надія Кукуруза. Спершу зробили гімнастику артикуляційного апарату, потім вправи на дикцію, резонатори та регістри. Завершився майстерклас композицією з текстами на прикладі “Ярмарки” Остапа Вишні.

Пишаємось нашими випускниками!

🇺🇦 Державні та відомчі нагороди вручили прикордонникам бригади “Помста” з нагоди Дня Конституції України
🎖️ Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав випускник кафедри, сержант Артем Яблонський – начальник відділення зенітно-ракетної застави. З початку повномасштабного вторгнення брав участь у боях на Донеччині, особливо відзначився під час оборони Бахмута весною 2023 року. Артем під щільним стрілецьким та артилерійським вогнем противника надав домедичну допомогу та евакуював побратима, повернувся на позицію та продовжив вести бій, атаку противника прикордонники відбили. Сержант Артем Яблонський утримував оборону вогневої ділянки прикриваючи вихід військовослужбовців, після чого у складі евакуаційної групи понад 3,5 кілометри пішки виводив поранених.
Пишаємося!!!
Дякуємо за мужність, незламність і захист!!!