Майстерклас від викладачів кафедри для студентів Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського в рамках проведення Літнього табору від НСТДУ.

26 червня -1 липня тривав Літній акторський табір від Національної спілки театральних діячів України. Спілка ініціювала тиждень тренажів для студентів акторів і режисерів драматичного і театру ляльок Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського. А саме першо- і другокурсників, які змушені другий рік навчатися онлайн.
🎤Голова Спілки Богдан Струтинський відмітив важливість і необхідність проєкту: “Ідея цього табору народилася швидко і легко. Так само легко ми знайшли підтримку у друзів з Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. З цим університетом та його Навчально-науковим Інститутом мистецтв Спілка проводила спільні заходи і завжди знаходила підтримку. Сподіваюся, що ініціатива НСДТУ, яка об’єднала три мистецькі навчальні заклади з Києва, Харкова та Івано-Франківська, переросте в потужний проєкт з обмінів між цими вишами. Наші діти заслуговують бути почутими, отримати хорошу освіту і мати омріяну професію”.🌟
Проєкт підтримав ректор Прикарпатського національного університету імені Василя СтефаникаІгор Цепенда. Університет приймає школу, надавши затишне житло і зручне приміщення для тренажів. 🙌
3 день табору стартував з майстеркласу актриси Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, доцентки кафедри сценічного мистецтва Надії Левченко. Почали з медитації на зосередження, увагу і витримку. Потім були вправи на координацію, переключення внутрішнього стану, на колективне звучання голосу. Тренаж оснований на школі Єжи Гротовського.
5 день табору розпочався з роботи над сценічною мовою. Заняття проводила завідувачка кафедри сценічного мистецтва і хореографії, доцентка Надія Кукуруза. Спершу зробили гімнастику артикуляційного апарату, потім вправи на дикцію, резонатори та регістри. Завершився майстерклас композицією з текстами на прикладі “Ярмарки” Остапа Вишні.